056 980 120 info@cloud-consulting.be

IT Nieuws

Tips and Tricks

Backup

Vandaag is het eenvoudiger om je bestanden te bewaren dan in de tijd van foto negatieven, dvd of volledige mappen met belangrijke documenten.

Nu we de meeste gegevens digitaal hebben en er heel wat tools bestaan wordt het een stuk eenvoudiger om deze te beschermen tegen verlies. Deze oplossingen zijn niet altijd complex en duur. Het is van een groot belang dat je zoekt naar de beste opplossing voor jou en deze opvolgt of laat opvolgen. Door goed te backuppen bescherm je bestanden tegen brand, defecten, diefstal of virussen. Je kan je volledige schijf backuppen of enkel de belangrijkste bestanden. Als je de documenten naar een externe schijf of nas server backuped is het belangrijk dat deze op een fysieke andere plaats wordt bewaard. Als je kiest voor backup naar de cloud (lees : server die in een datacenter staat) is het belangrijk dat je de abonnementen opvolgt. Een backup is ok als je regelmatig kijkt dat de backup is gebeurd en als je test om de bestanden terug te plaatsen.

Info

BRON Lees meer

Beveiligingsonderzoeker Adrien Guinet heeft een decryptie-tool ontwikkeld die een WannaCry-infectie kan neutraliseren, zijn tool werkt op de meeste Windows-versies.

 

WannaCry Decryptie-tool

Besmette computers met het WannaCry ransomware hebben de mogelijkheid om hun bestanden terug te halen zonder losgeld te betalen, de WanaKiwi-tool ontsleutelt bestanden voor Windows XP, Windows Vista en Windows 7. De besmette computer mag wel niet herstarten na de infectie anders is de key verdwenen uit het werkgeheugen.

Info

BRON Lees meer